Trädbesiktning i Lund avgör trädens framtid

23 januari 2022 william eriksson

editorial

För en amatör eller en lekman kan det vara svårt att ställa diagnoser på sådant som man inte är expert på. Du överlåter till exempel inte bilbesiktningen till dig själv eller din okunniga granne. Det vore direkt oansvarigt. Sådant ska lämnas till experterna. Exakt likadant är det med träd. En del träd behöver granskas, eller besiktigas som det faktiskt heter, av erfarna arborister för att det ska kunna tas ett förnuftigt beslut om trädets framtid framöver.

Föreställ dig ett exempel. Du sitter hemma i ditt hus i Lund och blickar ut över trädgården. Du är oerhört stolt över det gamla kastanjeträdet som verkar ha stått på sin plats sedan tidernas begynnelse. Eller åtminstone sedan du köpte huset. Det verkar hur som helst vara väldigt gammalt. På senare tid har du undrat hur det egentligen mår. Om det riskerar att vara en fara för sig själv och sin omgivning. Det är en fråga som kan avgöras genom besiktning.

 

trädbesiktning Lund

 

Ska naturen ha sin gång?

Det är under besiktningen som trädets diagnos ställs. Någon som verkligen kan träd, troligtvis en arborist, kan avgöra vilka möjligheter trädet har för ett fruktbart liv under de kommande åren. Ibland kanske det bara behöver beskäras lite. Ibland är åtgärderna mer drastiska. Om trädet har blivit sjukt eller om det finns risk för ras kan det vara så att trädet behöver fällas. Men du har ingen aning om vilket om du inte bokar in en trädbesiktning i Lund som ger svar.

Och när det gäller träd är det dumt att vänta för länge och låta naturen ha sin gång. För i det här fallet kan naturens gång vara att trädet rasar rakt genom taket till ditt hus. Ett scenario du mest troligt gärna vill undvika. Så, vad väntar du på? Har du bokat in din trädbesiktning för dina träd i Lund än?

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak