På väg att bli självförsörjande med minireningsverk

28 april 2021 william eriksson

Många barn gillar att leka med dockhus. Det är som en liten verklighet i miniatyrform där fantasin får löpa fritt. I ett litet hus får Barbie, Ken och deras vänner laga mat i köket, arbeta på kontoret och tvätta kläder i tvättrummet. Allting är precis som i den vanliga världen, förutom att allt är mycket mindre och sker i fantasin. 

Det finns egentligen inga gränser för vad dockorna kan göra. De skulle kunna ta anställning på ett litet minireningsverk. Det vill säga, ett reningsverk som kanske tar hand om avloppsvattnet och förser dig med dricksvatten. Fast i totalt miniformat. Barbie skulle kunna vara riskanalytikern som jobbar på kontoret och informerar alla anställda om vad som kan hända med stadens invånare om vattnet inte renas som det ska.  

Rena ditt eget vatten

Nu är det dock inte så att ett minireningsverk enbart existerar för dockor. Om det ens gör det. Marknadsföringen för föremålet är åtminstone i så fall väldigt begränsat. Det kanske beror på att minireningsverk i dess egentliga definition är till för fullvuxna människor och inte för dockor. Även om det är kul att spekulera i någonting annat baserat på namnet. 

Men vad är egentligen ett minireningsverk om inte ett komplement till ditt barns dockset? Tja, googlar man runt lite kan man hitta väldigt gulliga bilder på objektet i fråga. Men syftet verkar vara främst för den vill ha ett eget litet reningsverk för sitt eget vatten hemma i bostaden eller fritidshuset.  

Ändå en ganska cool tanke att du kan rena ditt eget vatten hemma i trädgården. Det är ett steg till att nästan bli självförsörjande. Vad blir nästa steg efter att ha införskaffat ett minireningsverk? Förslagsvis kanske att odla dina egna grönsaker och sticka ut i skogen och fånga din egen mat. Eller så nöjer du dig bara med att rena ditt vatten.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak