Virussanering – för ett skinande rent kontor

27 september 2021 william eriksson

Tänk dig en måndagseftermiddag på jobbet. Kontorslandskapet är fullt av kollegor som skriver på tangentbord eller pratar i telefon. Plötsligt kräks någon. En stund senare kräks ytterligare en kollega. Ett virus har brutit ut. 

I scenarion som det ovan kan det kännas nödvändigt med en riktig djuprengöring så fort medarbetarna gått hem för dagen. Det är naturligtvis viktigt att se till att viruset inte sprids mer än nödvändigt. Då vill du troligen att kontoret inte bara ska bli synligt rent, utan även totalt sanerat från bakterier och virus. I ett sådant läge kan en virussanering vara en lämplig åtgärd. Läs vidare för att lära dig mer om hur en virussanering går till och när det kan behövas. 

Hur går en virussanering till?

En virussanering utförs av skickliga sanerare som har full koll på hur saneringen ska genomföras på bästa sätt. Det är självklart viktigt att saneringen utförs på ett noggrant och korrekt sätt för att den ska ha önskad effekt. Målet med en virussanering är att desinfektera och sanera en yta eller ett utrymme från virus och bakterier. 

För att kunna utföra en virussanering behövs bakteriedödande medel. Det brukar normalt sett röra sig om ytdesinfektionsmedel som innehåller alkohol och effektivt dödar virus och bakterier. En virussanering måste utföras mekaniskt för att den ska uppnå önskad effekt. Det är vanligt att en maskin används som sprutar ut det bakteriedödande medlet. 

När behövs en virussanering?

En virussanering är inget som behöver genomföras hemma i vardagsrummet. Det är snarare en åtgärd som är menad för större inomhusmiljöer där ett stort antal människor passerar eller befinner sig varje dag och virus därmed snabbt kan sprida sig.

Sjukhusmiljöer är ett exempel på en plats där virussaneringar utförs regelbundet. En virussanering kan även utföras i exempelvis ett gym, ett shoppingcenter eller som i det tidigare nämnda scenariot; ett virusdrabbat kontor. 

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak