Våtrumspaneler är perfekt för den som enkelt vill skapa förändring i köket

07 februari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Köket är hemmets hjärta och för många är det en plats där familjen samlas för att göra allt från att umgås, arbeta och läsa läxor till att laga mat och baka. Det kan därmed kännas viktigt att köket känns både trivsamt och funktionellt. Dessvärre kan det krävas väldigt mycket för att göra om ett kök. För det första kostar det en hel del pengar om allt ska bytas ut och för det andra kan det ofta handla om arbete som man inte kan utföra själv utan behöver anlita en professionell hantverkare för. Det finns dock knep man kan ta till för att enklare skapa en förändring i köket. 

Små och enkla förändringar kan göra stor skillnad

Förutom utformningen av köket så är det framförallt luckor, bänkar och stänkskydd som har störst inverkan på hur köket upplevs. Ska allt detta bytas ut så kommer det förmodligen kosta en hel del, men det finns några enkla knep som man själv kan ta till för att förändra köket och anpassa det efter den stil man har. Genom att själv måla om skåpluckorna och byta ut handtagen på dem så får man enkelt en stor förändring i köket.

Våtrumspaneler

Det kan vara väldigt dyrt och omständigt att byta ut bänkskivorna i köket. Ett väldigt billigt alternativ är att istället fästa dekorplast på skivorna, det finns många olika sorter som efterliknar allt från marmor till trä. Sist men inte minst så finns det ett smidigt sätt att göra något åt det tråkiga kaklet som fungerar som stänkskydd. Med våtrumspaneler kan man få en helt annan stil genom att fästa panelen direkt på det befintliga kaklet.

Våtrumspaneler i olika färger och mönster 

Hos e-plast.se hittar man våtrumspaneler i flera olika utföranden. Bland annat finns det våtrumspaneler som ser ut som marmor, betong och trä. Det finns även enfärgade våtrumspaneler i kulörerna beige, vit, grå och grön. Hitta favoriten som på ett enkelt sätt kan förändra köket. 

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak