Livet vid det nyckfulla havet

02 december 2020 Mikael Barani

Lugna promenader längs stranden är bland det bästa som finns. Oavsett om det är vinter eller sommar. 
Visst, på sommaren finns det ett annat lugn över landskapet. Att känna den varma sanden mellan tårna medan ljudet av vågorna som slår mot strandkanten smeker öronen, det är mångas definition av avslappning.

På vintern har vattnet en annan energi. Visst kan det finns en ro även då, men det finns även något annat i luften.

Havet och Hönö

Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är. Ibland kan det kännas lite mystiskt. Andra gånger hotfullt. Vad det än är så sporrar det på något sätt själen till både reflektion och att agera. Havet ger oss på något sätt både utrymme att plana ut inombords samtidigt som det ger energi till kraftfulla beslut.

Kanske är det inte konstigare än att det är precis så som havet är: I ena stunden stilla och nästan spegelblankt, i den andra blåser det upp till våldsamma vågor.

Inte undra på att så många vill bosätta sig på någon av Öckeröarna utanför Göteborg: http://ockerofast.se/ockero-fastigheter/bostader/vara-omraden/hono.html. Här, en bit ifrån fastlandet, så har livet nästan ett eget tempo. Det finns en rytm som är unik för just skärgården – på grund av hur havet påverkar livet på en ö.

För visst kan det hända att sjögången kan vara hårdför, men det är på något sätt en del av charmen med att bo härute. Det ska på något sätt vara lite nyckfullt. Annars kan man lika gärna på på andra sidan vattnet.

Låt därför inte temporärt utmanande förhållanden hindra dig från att följa dina drömmar. Oavsett om det handlar om att bo på en ö eller att ta kontakt med en spännande person, tacka ja till ett jobb eller lämna något dysfunktionellt bakom dig.
Våra liv är en berättelse och det är bara vi själva som skriver den.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak