Framtiden – En pizzabotten där du bestämmer toppingen

20 maj 2020 Mikael Barani

Det är ganska många av oss som har börjat unna oss mer hämtmat under de senaste månaderna. Det har liksom blivit synonymt med vardagslyx i dessa tider då ingenting riktigt är så som det brukar vara. 
Detta ser man inte minst på att många av företaget som erbjuder leverans av mat faktiskt har nyanställt rätt mycket folk under den senaste tiden. Det är säkerligen många pizzerior i Stockholm som har fått se nya bud dyka upp i restaurangen.

Detta betyder alltså att allt inte är misär och elände trots allt. Istället ska man se på det hela som om att saker liksom förändras. Förhoppningvis så förbättras och utvecklas de också, men förändringar är i varje fall oundvikliga. 
Är det något som vi människor gång på gång har bevisat så är det också att vi är väldigt anpassningsbara inför de förändringar som vi är med om. Är man riktigt anpassningsbar så ser man att det alltid finns möjligheter i varje kris – nya tillfällen som inte fanns där förut.

Till exempel så kommer vi gissningsvis att gå över till ett samhälle där vi även efter pandemin kommer att vara vana vid att få saker budade till oss. Alla sådana leveransbranscher arbetar just nu för högtryck och här finns såklart möjligheter för den som är entreprenör.
Naturligtvis är det svårt att slåss med giganterna – men det är också möjligt att hitta en nisch utanför deras sfär.
Det gäller helt enkelt att använda sina nackdelar och vända dem till fördelar. En liten organisation kan till exempel svara snabbt på plötsligt förändringar. Den kan också vara mer personlig.

Som sagt: Det finns många nya uppslag för den som är villig att ge sig ut i det okända och försöka se de positiva sidorna av det som sker i världen just nu. För varje kris bär som sagt på sina unika möjligheter.

 

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak