Flos – tidlös italiensk design

26 juli 2019 jonas olsson
Flos - tidlös italiensk design

År 1962 grundade de italienska bröderna Achille och Pier Giacomo Castiglioni företaget Flos och började tillverka lampor i exklusiv och tidlös design. Det blev succé redan från start och företaget har sedan länge en närmast ikonisk status inom inredningsvärlden. Flera av Flos mest kända och eftertraktade lampor tillverkades faktiskt redan under företagets första år, och trots att designen på dem har över femtio år på nacken har de inte tappat det minsta i popularitet – snarare tvärtom. Det är i stort sett omöjligt att bläddra i ett inredningsmagasin eller scrolla igenom inredningskonton på Instagram utan att skymta minst en lampa från Flos. 

 

Betala för kvalitet och ett stycke lamphistoria

Lamporna från Flos är inget annat än fantastiska. Varenda en av dem faktiskt. Köper du en lampa från Flos köper du äkta italienskt hantverk när det är som allra bäst, med en kvalitet som heter duga. Men design och kvalitet är sällan billigt, i synnerhet inte när det dessutom kommer från Italien. Nej, prislapparna på dessa lampor kan nog till och med få den allra stadigaste att vingla till ett slag – men att köpa en lampa från Flos är att göra en investering. Lampan blir aldrig omodern, tappar aldrig i värde och du kommer förmodligen njuta av den resten av livet.

Italiensk lyx och avskalat skandinaviskt

Rena linjer, sobra färger och material som glas, tyg, metall och marmor är typiskt för Flos. Enkla men geniala former och avsaknaden av krusiduller gör att lamporna gifter sig riktigt bra med den nedtonade och avskalade inredningsstilen som är synonymt med Skandinavien. Låt en maffig taklampa vara huvudnumret i vardagsrummet, eller sätt lite italiensk flärd på sovrummet med ett par sänglampor i någon av Flos många designs. Vill du ta dig en titt hittar du lamporna hos butiker som bland annat AndLight, men de finns såklart hos otaliga återförsäljare världen över. 

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak