Få ett yngre utseende med riskfri hårtransplantation

05 november 2019 Cecilia Olsson
Få ett yngre utseende med riskfri hårtransplantation

Ärftligt håravfall (androgen alopecia) är den vanligaste formen av håravfall och det drabbar en stor del av befolkningen, framförallt män. För någon som lider av håravfall kan en hårtransplantation göra att man ser både yngre och attraktivare ut. Det man ska tänka på är att alla har olika förutsättningar för hur lyckad en transplantation blir och om det kommer att krävas flera ingrepp innan önskat resultat är uppnått. Det första steget för att ta reda på om man är en bra kandidat till en hårtransplantation är att boka en konsultation på en hårklinik. Vid en konsultation får du svar på eventuella frågor och du får även veta vad du kan förvänta dig för resultat utefter dina förutsättningar. På 85 kliniken är dessa konsultationer gratis och kan enkelt bokas online. 

85 kliniken använder sig av FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) vilket är den senaste tekniken inom hårtransplantation och har många fördelar gentemot äldre metoder. Bland annat så ger den ett helt naturligt resultat eftersom det är ens egna hår som flyttas och det är sedan i de hårsäckarna som håret fortsätter att växa. Behandlingen är mycket effektiv och lämnar inga synliga ärr. Det är ett mindre ingrepp som bara kräver lokalbedövning och man kan snabbt vara på benen igen efteråt.

Den enda risken med FUE-metoden är att resultatet inte blir som väntat. Många kliniker som genomför denna metod har dock garantier och kan i vissa fall erbjuda ny behandling om resultatet inte blivit som väntat. Det man ska tänka på är att det tar månader innan man kan se riktigt tydliga resultat av transplantationen så det gäller att ha tålamod.

I samband med en hårtransplantation rekommenderas även RPR-behandling. Det hjälper till att minska läkningstiden efter ingreppet, den kan ge en snabbare aktivering av de transplanterade hårsäckarna samt att den kan minska antalet hårsäckar som går i vilofas efter en operation.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak