En duktig tandhygienist kan hjälpa till att förebygga tandsjukdomar och besvär

01 juni 2021 Cecilia Olsson

Att ta hand om sina tänder är otroligt viktigt om man vill ha en smärtfri och välfungerande mun. Många tandsjukdomar uppstår till följd av att man inte skött sin munhygien på rätt sätt och de kan leda till både smärta och kostsamma behandlingar. Genom att borsta sina tänder morgon och kväll samt besöka en tandhygienist eller tandläkare med jämna mellanrum så ger man munnen goda förutsättningar. En tandhygienist kan till exempel ge tips på hur man själv kan ta hand om sina tänder på bästa sätt, något som resulterar i god tandhälsa.

Vad gör en tandhygienist?

En tandhygienist arbetar i första hand preventivt för att förebygga att problem uppstår. Med rätt vägledning kan de guida sina patienter till att få bästa möjliga munhälsa och därmed undvika att onödiga och smärtsamma besvär uppstår. Under en behandling kan tandhygienisten bland annat ta bort tandsten, beläggningar samt överskott av fyllning. Finns behov så kan de även utföra putsning och polering av tänderna. 

Det krävs inga förberedelser inför ett besök hos tandhygienist, men det är alltid en fördel om man har nyborstade tänder när man kommer till tandvårdsmottagningen. Det är också otroligt viktigt att man lyssnar till tandhygienistens råd och gör som han eller hon säger för att man ska kunna få riktigt god tandhälsa. Det är helt enkelt kombinationen av det man gör själv och expertkunskap som ger de bästa förutsättningarna. 

Tandhygienist Odenplan kan hjälpa till med det mesta

Den som är i behov av en kontroll eller behöver goda råd om hur man bäst kan ta hand om sina tänder kan gå in på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct och boka en tid. Där finner man en modern tandvårdsklinik som erbjuder ett flertal behandlingar inom tandvård. Kliniken använder sig av modern utrustning och det ligger alltid stort fokus på kundnöjdhet samt personligt bemötande. Tandhygienisterna på Odenplan har lång erfarenhet och mycket goda kunskaper inom tandvård.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak