Det hemlighetsfulla husdjuret

30 maj 2019 jonas olsson
Det hemlighetsfulla husdjuret

Visste du att katter är riktigt sociala djur? Det skulle man inte kunna tänka sig. Har du själv katt finns chansen att den tycker om att dra sig tillbaka, vara för sig själv och strunta i att komma när du kallar på den. Men även om katten inte visar det, så uppskattar den att du finns där.

 

Detta märks särskilt när den får spendera längre perioder själv, utan social stimulans, eller om ägaren ignorerar den. Katten blir då orolig eller vresig och spenderar all sin tid med att sova. Därför är det viktigt att du klappar, pratar och leker med den, även om den ibland kommer ge dig nobben.

 

 

Katthotell med groomservice

Men hur gör du på semestern när du vill åka bort med släkt och vänner, eller om chefen skickar iväg dig på en oväntad tjänsteresa? Förvisso kan katter rå sig själva, men flera dagar i ensamhet gör att den känner sig övergiven. Och vem ska mata och klappa den?

 

Kattpensionat är en fiffig lösning för de ägare som behöver åka bort. Det finns ett flertal kattpensionat i Stockholm som har som mål att låta varje katt få utlopp för sina behov. Kelsjuka katter blir klappade och borstade, äventyrslystna katter får röra sig i en utomhusinhängnad osv.

 

Familjeföretag och djurvänner

Vissa pensionat riktar sig bara till katter eller hundar, medan andra välkomnar olika slags husdjur. Det som alla har gemensamt är dock att de drivs av folk som är riktiga djurvänner. Många är enklare familjeföretag i grunden. Detta gör att det känns tryggt att lämna över sin fyrbente vän till människor man inte känner. Din katt riskerar aldrig att känna sig ensam eller övergiven när den är i så goda händer. Kattpensionaten prioriterar nämligen trygghet och försöker skapa en hemtrevlig känsla som gör att gästerna kan koppla av.

 

När du sedan kommer tillbaka från semestern, pigg och utvilad, kan du därför räkna med att din katt känner likadant.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak