Det finns många ställen att skicka paket till…

07 februari 2019
Det finns många ställen att skicka paket till...

… men det är inte allt som det lönar sig att skicka paket i samma utsträckning.

Det kan vara lite överbelastande att betona, men för översiktens skull och följande introduktion till vissa lagbestämmelser, regler och tips som du måste komma ihåg, tillåter vi oss att börja i det enkla.

Om du bara behöver skicka ett paket till en grannstad i Sverige eller någon annanstans i riket, så går det hela på hemmaplan och det är inte den stora plågan, trots att landet är relativt omfattande i geografi.

Det enda som kan bli förvånat och kanske irriterade är att det kan ta lång tid innan paketet kommer fram om du skickar det med vanligt posttjänst. Därför väljer flera privatpersoner och företag också att skicka sina paket och leveranser via privata och oberoende leveransföretag, men vi kommer tillbaka till det senare i vår artikel.

Om ditt paket ska skickas utomlands måste du notera utomlands. Det är förmodligen också meningsfullt att inga två länder är desamma, men i samband med transporter är det dock några allmänna egenskaper där du kan skära mer eller mindre över en kam.

Om du vill skicka till ett land i EU finns det några enhetliga regler som gör det relativt enkelt att skicka mellan de olika länderna. Detsamma gäller för de nordiska länderna, där man exempelvis kan notera att även om Norge inte är medlem i EU, är de till exempel ett nordiskt land.

Med Brexit finns emellertid vissa framtida regler som kan orsaka problem i samband med att du skickar och tar emot paket och annat mellan ett av länderna i Brexit och Sverige. Men det är inte helt på plats än vad dessa förändringar innebär men du måste räkna med mycket mer tullar i samband med att du bland annat skickar paket.

Och nu när vi pratar om tullar och skatter som tumregel kan man säga att ju längre bort från Sverige man måste skicka och ta emot en paket från, desto dyrare kan det kosta att kosta.

Men vad vi skulle skicka tidigare via privata företag än posttjänsten, kan du skicka paket billigt via billigtpaket.se.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak