Börja rida som vuxen

23 april 2019 Matilda Olsson
Börja rida som vuxen

Ridning är en populär sport och många börjar rida redan som barn. För att kunna börja rida tidigt förutsätter det dock att man har hästar i närheten, antingen hemma eller vid en ridskola. Om man inte hade denna möjlighet som barn kanske man istället får den som vuxen när man har råd att själv betala för en häst eller för att gå på ridskola. Ifall man har bestämt sig för att börja rida är det alltid en bra början att kontakta en ridskola för att få börja rida i en grupp för vuxna nybörjare. Via en ridskola får man en säker och bra grundutbildning i hur man rider och hanterar hästar vilket är jätteviktigt om man har planer på att skaffa en egen häst så småningom. Det krävs mycket kunskaper för att ta hand om en häst och därför bör man se till att lära sig så mycket som möjligt innan.

Bor man i Stockholm kan man söka efter ridkurser i Stockholm så hittar man garanterat några bra alternativ. Det kan vara bra att besöka några olika ridskolor innan man bestämmer sig eftersom vissa har olika inriktning. Som nybörjare är det bra att testa på olika grenar inom ridningen, till exempel hoppning eller dressyr, för att sedan specialisera sig på det man gillar bäst. Även om man vet med sig att man mest kommer att vilja ägna sig åt att rida på turer utomhus så är det alltid viktigt att ha de grundläggande kunskaperna i dressyr.

Ridning är en dyr sport som kräver mycket utrustning. Är man nybörjare kan man oftast få låna utrustning som hjälm och säkerhetsväst på ridskolan. Så småningom kan man välja att köpa egna grejer, när man har testat ett tag och vet att man vill fortsätta rida. Då behöver man dessutom ridbyxor, ridstövlar och även ridhandskar för att undvika blåsor i händerna.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak