Akuttandvård för brådskande besvär

15 april 2020 Cecilia Olsson
Akuttandvård för brådskande besvär

Tandvård är något som är viktigt för att slippa smärta och sjukdommar i munhålan. Genom att borsta tänderna morgon och kväll, gärna använda tandtråd och munskölj, samt göra regelbundna besök till tandläkare eller tandhygienist lägger man en god grund för att slippa besvär med tänder och tandkött. Man bör också tänka på vad man äter, socker orsakar karies (hål i tänderna) och syrlig mat, dryck och godis kan fräta på emaljen som skyddar tandroten. Därför bör man skölja munnen med vatten efter att ha ätit eller druckit något syrligt.

Ibland räcker det dock inte hur mycket man än tar hand om sina tänder. Vissa har helt enkelt genetiskt dåliga tänder så det hjälper inte fullt ut hur noga man än är med att borsta tänderna och äta rätt. Då är det extra viktigt att besöka tandläkare eller tandhygienist med jämna mellanrum för att slippa behöva söka akuttandvård för sina besvär.

Sen finns något som man överhuvudtaget inte kan förebygga med tandvård och det är om man råkar ut för en olycka där tänderna skadas. Ägnar man sig åt en sport eller aktivitet där det finns risk för tandskador kan man använda tandskydd för att minimera den risken. Annars är det akuttandvård som gäller.

Befinner man sig i Stockholmsområdet kan man söka akuttandvård Odenplan och få hjälp av Elisabeth Ådén Jangenstål och de andra på hennes tandläkarklinik i centrala Stockholm. De kan hjälpa till vid tandvärk eller andra akuta problem och arbetar alltid för att kunna ta emot patienter så snabbt som möjligt. På kliniken finns den modernaste utrustningen och senaste tekniken inom tandvård. Förutom akuttandvård erbjuder de även tandläkarundersökning, estetisk tandvård, bortagning av visdomstand, tandimplantat, med mera. De har även lång erfarenhet av personer som tycker att det är obehagligt att gå till tandläkare (tandläkarskräck) och har därför förståelse samt effektiva metoder för att minimera obehaget för sina patienter. 

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak