Problem med bilen?

09 december 2019 jonas olsson
Problem med bilen?

Att ha problem med bilen är något som hänt alla som har en bil. Men något som kan vara skönt då är att ha en bilverkstad du litar på som du direkt kan ringa till om något händer. En fördel med att gå till samma verkstad är också att du vet på ett ungefär vad det kommer att kosta och du vet att du kan lita på de som utför arbetet. Innan du lämnar in bilen är det dock viktigt att komma ihåg att ta fram serviceboken och lägga den på en synlig plats i bilen. Det gör du för att de ska kunna se vad som tidigare gjorts på bilen. En servicebok ska du ha oavsett om du köpt din bil begagnad eller ny.

 

Byta däck

Hos din bilverkstad kan du även byta dina däck. Två gånger om året behöver du byta däck, på vintern och under våren. Det är faktiskt inte tillåtet att köra med exempelvis sommardäck på vintern och tvärtom. Om du skulle bli stoppad med fel däck på bilen kommer du få böter vilket såklart är väldigt onödigt. Men det är framförallt viktigt för trafiksäkerheten. Även om det är tråkigt att få böter är det framförallt dumt att kompromissa med sin egen och andras säkerhet i trafiken.

 

 

Ta hjälp av någon som kan

Även om det verkar enkelt att byta däcken själv är det faktiskt inte helt okomplicerat. För det första behöver du rätt verktyg för att kunna göra det. Och för det andra behöver du göra det på ett korrekt sätt för att det ska vara säkert att köra sedan. Då kan det vara skönt att ta hjälp av någon som kan, för att försäkra sig om att arbetet blir utfört på rätt sätt. Du kan boka tid för däckbyte eller service av din bil hos en bilverkstad i Stockholm.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak