Vill du veta mer om värmepumpar?

31 maj 2021 jonas olsson

Vad har du för uppvärmning i ditt hem? Det finns så många olika att välja mellan, och liksom allt annat finns det för- och nackdelar med alla. Braskaminens fördel är att det är så mysigt och harmoniskt att sitta framför den levande brasan. Nackdelen är att man måste elda och anpassa sig för att den inte ska hinna slockna. Om den gör det, ja då blir det kallt. 

Direktverkande el, fördelen är given, man ställer in på det man vill ha. Det är vad man får ut. Nackdelen däremot, det kostar väldigt mycket. Värmepumpar fungerar lite annorlunda. Här är det många fördelar – det är snällt mot naturen och beroende på vilken man väljer så fångar den energi på olika sätt. 

Det är en billig värmekostnad som rent av kan ta ned din nuvarande värmekostnad med över 70%. Hur galet bra låter inte det? Nackdelen är att det funkar olika bra beroende på var i landet man bor. Men beroende på var man bor kan man få hjälp för att det ska funka i ditt hem. 

Ställ in värmen

Med värmepumpar ställer du in värmen på det du önskar ha. Är du en av de som älskar att ha det riktigt varmt och mysigt i hemmet? När andra pratar om att de har 20-21 grader inomhus, fnyser du nästan. Det ska vara minst 23 grader för att man ska slippa tjocktröjan. 

Det finns även de pumpar som kan ge kyla på sommaren. Vissa varma dagar är det så pass varmt att inte ens tvärdrag kyler ned i hemmet. Det enda som funkar är en fläkt att kyla ned rummet. Detta kan en del värmepumpar erbjuda. 

När man skaffar en värmepump som ger både värme och kyla, då slipper man sova med de frusna vattenflaskorna de varma sommarnätterna. Istället sover man svalt och bekvämt tack vare värmepumpen.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak