Veterinär för alla djur i Hässelby

15 april 2021 jonas olsson

Vaccinering är en ständig het potatis i medierna. Inte minst vaccinkritiker. Det kan handla om allt från mässling till covid-19. Alla tycks ha en åsikt om vacciner. Men vaccin är inte bara för människor. Det är även för djur. 

Till exempel ska alla hundar vaccineras. Mot kennelhosta bland annat, och det ska fyllas på varenda år. För dig som har en hund som ska åka utomlands kan även vaccineringar mot rabies vara aktuellt. Även det är ett vaccin som behöver fyllas på efter hand. 

Naturligtvis är det hos veterinären som vaccineringarna sker och ingen annanstans. En veterinär i Hässelby, till exempel, vaccinerar säkert hundratals hundar varje år. Ändå sker det att hundar då och då får kennelhosta. 

Ofta sker det lokala utbrott och många hundar behöver söka veterinärvård samtidigt på samma ort. Det problemet hade inte behövts om alla faktiskt gick till veterinären för att vaccinera sina hundar istället. Veterinärvård fungerar faktiskt även förebyggande. 

Ansvar för din familjemedlem

Men även om du kan vaccinera dina djur mot många svåra sjukdomar kan du dessvärre inte vaccinera dem mot olyckor. Ibland är det bara oturen som är framme. Som att din hund trampar snett i hundrastgård och bryter av en klo. Eller att din katt hamnar i ett blodigt slagsmål med en annan katt som gått vilse och råkat trampa in på dess revir. Det är även vid sådana tillfällen som veterinären är det enda alternativet. Och vilken himla tur att de finns. 

Alla som har djur skulle skriva under på att djuret är som en familjemedlem. På samma sätt som att du skulle skjutsa din bror, syster eller ditt barn till akuten vid en bruten arm är det lika naturligt att ta sitt djur till veterinären när det mår dåligt. Det är också din skyldighet och ett ansvar du har som djurägare. Svik inte din familjemedlem. 

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak