Tänk igenom ditt val av altandörrar och balkongdörrar

31 augusti 2021 patrick pettersson

Till vardags tänker du troligen inte så mycket på varken din ytterdörr, altandörr eller balkongdörr. Men dörrar fyller både viktiga funktioner och är ett designelement i ditt hem, därför kan det vara värt att skänka dem en extra tanke. Det är dock vanligare att man byter soffa än dörr, men när det väl är dags att byta ut en sliten dörr eller välja dörrar i ett nybygge, finns det flera saker att tänka på. 

Många gånger lägger vi stor tid och kraft på att få till rätt ytterdörr eftersom det är ingången till ditt hem. Och visst spelar ytterdörrens material, färg och storlek en stor roll i upplevelsen av ditt hem. Men kom också ihåg dina altandörrar och balkongdörrar. Även de bidrar till helhetsintrycket och inte minst ljusinsläppet. Balkongdörrar och altandörrar i helglas kan göra underverk i ett lite mörkare rum och öka trivseln både inomhus och utomhus.

 

Välj dörrar utifrån ditt hems unika behov

Det är därför klokt att fundera på vilka dörrbehov du har i olika delar av hemmet. Om du har en balkong med mycket sol kan du välja att förstärka solljuset genom att en balkongdörr med stort ljusinsläpp. Men om du däremot vill skydda dig från solens strålar kanske du väljer en dörr med mindre ljusinsläpp. Fundera över vad som passar dig och ditt hem bäst och kontakta gärna olika leverantörer för råd och hjälp.

En annan aspekt när det gäller dörrval är att tänka på dörrens livslängd genom ett noggrant materialval. En trädörr ska helst vara tillverkad av långsamt växande furu som klarar både väder och vind under många år. Var också noggrann med att virket är framställt på ett ansvarsfullt sätt, både när det gäller miljö och arbetsförhållanden. Det ska kännas bra i magen när du väl installerar och njuter av dina nya, vackra dörrar.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak