Ta en kölapp till barnets förskola i Södermalm

23 mars 2022 patrick pettersson

editorial

Det sägs allt börjar med en bra lärare. I alla fall om man frågar Lärarförbundet och man talar om barn, deras utveckling och i förlängningen även deras framtid. Men borde man inte ändra talesättet till att allting börjar med en bra förskollärare istället? Det är definitivt förskolläraren som kommer först i ordningen åtminstone. En dålig upplevelse för barnet i förskolan kommer att ge läraren som sen ska ha eleven i skolan sämre förutsättningar än vad som vore nödvändigt.

För ärligt talat, det händer väldigt mycket just i förskolan. Man ska komma ihåg att det för de allra flesta barnen är den första riktiga kontakten de får med samhället. Fram till barnet börjar förskolan har det antagligen bara varit hemma med sina föräldrar. Visst, det har gjorts utflykter och liknande, men kanske inte på vardaglig rutin. Inte så som det kommer att se ut när barnet börjar förskolan.

 

förskola

 

Hög konkurrens

I förskolan får barnet lära sig otroligt mycket om vad som finns utanför de referensramar som ungen hittills har haft. Barnet kommer att märka att det finns barn med andra vanor, rutiner och erfarenheter. Som kanske ser annorlunda ut i hudfärg, hårfärg och som pratar på ett annat sätt än vad barnet är vant vid. Det kan vara väldigt omfattande intryck, varför föräldrar väljer att inskola barnet i lugnt takt snarare än att bara dumpa barnet på förskolan och åker till jobbet.

Ett avslutande tips kan vara att sätta ditt barn i förskolan i god tid. Har du till exempel spanat in en särskild Förskola i Södermalm bör du sätta barnet i kö så fort det bara är möjligt. Det är nämligen så att mängder med andra föräldrar kommer att tänka likadant. Konkurrensen kan vara hög om du vill sätta ditt barn i en friskola snarare än en vanlig kommunal förskola.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak