Så väljer du leksaker till barnet på 3 år

27 maj 2021 Cecilia Olsson

I 3 års åldern händer det mycket i ett barns liv, de snappar upp mycket från omgivningen, lär sig många nya ord och kan hitta på egna berättelser. Motoriken blir bättre och bättre vilket resulterar i att barnet utmanar sig själv genom att springa och hoppa. Det är såklart så att alla barn är olika, för vissa kan det ta lite längre tid jämfört med andra. Det finns dock egenskaper som är väldigt vanliga och typiska för de flesta barn i en specifik åldersgrupp, vilket till exempel kan göra det lättare att hitta leksaker som passar och är intressanta för barnet. 

Det finns många spännande lekar och leksaker

Eftersom barn i 3 års åldern börjat få bättre kontroll på sin kropp så kan det vara en god idé att börja testa balansen. Att låta barnet prova cykla på en trehjuling eller balanscykel kan vara både spännande och roligt samtidigt som det tränar barnets balans och motorik. Barn i den här åldern tycker ofta även om att få utlopp för sin kreativa sida genom att till exempel måla, lägga pärlplattor och trä egna halsband.

Frisk luft är bra och det finns många utomhuslekar som passar en treåring. Lek i sandlåda kan vara något som ger barnet möjlighet att skapa genom att exempelvis bygga vägar till leksaksbilar, bygga sandslott och göra sandkakor. Bollekar är också något som kan tas till en ny nivå genom att träna på att sparka, kasta och fånga bollar.

Utvecklande leksaker av hög kvalitet 

Vill man uppmuntra sitt barns positiva utveckling både fysiskt och mentalt så finns det många leksaker som kan hjälpa till på vägen. Lekakademin är en webbshop som lagt fokus på lärande och utvecklande kvalitetsleksaker. Där går det enkelt att hitta leksaker utifrån ålder eller andra kriterier, sök till exempel på leksaker 3 år och få fram massor av leksaker och redskap som passar i den åldern.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak