Korrekt frankering eller perfekt mängd te, en brevvåg kan sköta mycket

09 september 2021 Cecilia Olsson

En brevvåg kan vara väldigt användbar både i den privata bostaden och på företaget. Det som är så bra med en brevvåg är att den kan väga väldigt lätta saker, till skillnad från till exempel en personvåg. Förutom att en brevvåg garanterar att du alltid har rätt frankering på breven som skickas så kan de också användas till att exempelvis väga kaffe, te, kryddor och andra saker som generellt väger väldigt lite. En brevvåg kan helt enkelt underlätta vardagen på flera sätt.

Brevvågens plats i hemmet 

Även om det mesta idag har blivit digitalt så händer det fortfarande att man måste skicka iväg fysiska brev. Det finns även de som fortfarande föredrar det alternativet framför det digitala. Med en brevvåg kan man alltid vara säker på att rätt antal frimärken sitter på brevet när man lägger det i postlådan, utan att man behöver gå in på ett postkontor för att väga det.

Händer det inte så ofta att man skickar brev så finns det fortfarande användningsområden för vågen. Till exempel kan du väga upp kryddor exakt eller använda den för att kunna få perfekt mängd i varje kopp om du använder dig av te på lösvikt.

Se till så att företagets brev inte blir dyrare än nödvändigt

Inom många företag skickas det brev och paket dagligen, därför är det extra viktigt att de frankeras korrekt. Tänk så mycket onödiga pengar som läggs ut i onödan om det varje dag skickas brev med fler frimärken än nödvändigt. Brev med för få frimärken blir ännu dyrare eftersom det då tillkommer en eftertaxeringsavgift. Med en bra brevvåg går det att säkerställa att sådant inte händer. 

Vågar för hem och företag

Hos Vågexperten finns ett bra utbud av brevvågar. De har till exempel vågar med precision från 1 milligram och en max vikt på 12 kilo, det är en perfekt våg om det skickas både brev och lättare paket. I sortimentet finns allt från enkla brevvågar till vågar som har olika specialinställningar, det gör det möjligt att hitta rätt brevvåg oavsett behov. 

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak