Hitta bra flyttfirma i Stockholm

28 augusti 2021 william eriksson

En flytt kan vara lite som en berg och dalbana fylld med både glädje och stressutbrott. Oftast är det roligt och man ser fram emot ett nytt kapitel i livet, men själva processen innan är många gånger väldigt jobbig. Flytten måste organiseras och man ska helst först sortera och göra sig av med saker man inte längre har någon användning för. Man måste sedan ordna med flyttlådor och helst också packa smart, det vill säga inte för tungt, men också se till att ömtåliga saker emballeras.

Idag erbjuder de allra flesta flyttfirmor hjälp med både packning och uppackning. Vill man ändå packa själv brukar flyttfirman kunna leverera både förpackningsmaterial och flyttkartonger direkt till dörren. Ska man packa själv gäller det att vara noggrann och inte göra fel, annars kan flyttfirman bli tvungen att packa om, vilket naturligtvis då gör att flytten blir dyrare. Är man osäker på hur man bäst packar sina saker i flyttlådor ska man inte dra sig för att fråga flyttfirman om goda råd.

 

 

Hur ska en seriös flyttfirma vara?

För den som vill anlita en flyttfirma i Stockholm finns det många att välja på men kvaliteten kan variera en hel del. Oftast är de äldre och mer erfarna flyttfirmorna mer pålitliga. Vissa nya aktörer erbjuder flytt till väldigt lågt pris, men för att kunna göra detta sparar de in på annat som exempelvis ordentliga försäkringar, bra fordon och rättvisa löner. 

Anlitar man en flyttfirma som inte har någon försäkring kan man heller inte räkna med att få ersättning för sådant som eventuellt går sönder i flytten. För att man inte ska råka ut för tråkigheter i samband med flytten och för att slippa ytterligare stress, gäller det att vara noga då man väljer flyttfirma. Ett sätt kan vara att även be om referenser då man tar in offerter.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak