Hemmet – framtidens arbetsplats?

11 juni 2020 Mikael Barani

Många lever just nu drömmen i och med att vi kan vara hemma och arbeta. Detta är, trots allt, en positiv konsekvens av Covid-19 för flera av oss. Plötsligt kan vi ha mer kontroll över hur vi disponerar vår tid så länge vi ser till att få saker och ting gjorda.
Kanske har vi just tagit de första stegen till arbetsplatser som fokuserar främst på resultat och inte på arbetstid?
För det kan ju faktiskt vara så att många av oss presterar bättre när vi får arbeta på detta sätt. 

För idag är det ju så att man måste sitta av sin tid på kontoret. Även om man har jobbat med 200 procents intensitet under arbetsdagens sex första timmar, och åstadkommit något fantastiskt, så ska man sitta kvar. Med med flexibilitet så kunde vi istället då åka hem, vila upp och och bli mer effektiva nästkommande dag.

Grejen är att denna teknik nu faktiskt fungerar när vi arbetar hemifrån. När du kan sitta bekvämt i din Herman Miller Aeron, utan att chefen eller kollegorna hänger över dig, så kanske du upptäcker att du faktiskt får mer gjort.
På kortare tid dessutom.

Plötsligt har du fått mersmak och gör ditt bästa för att du även ska få arbeta hemifrån efter att pandemin är över. 
En god arbetsgivare ser förstås fördelarna i detta. Vem vill inte ha en medarbetare som presterar bättre så länge den i huvudsak får arbeta hemifrån?
Visst, det kan vara så att du behöver vara inne på kontoret då och då. Trots allt så är det så att en stor del av den mänskliga kommunikationen endast går att tyda om man ses fysiskt. Samtidigt så går en stor del av det faktiska arbetat att utföra utan att sitta på ett kontor tillsammans med andra.
Vi går med andra ord en intressant framtid till mötes.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak