Ett familjärt hotell i Gävle

23 maj 2022 william eriksson

editorial

Melker var något av en modern luffare. Han tog jobb där det fanns och bodde där det gick. På hösten var det gott om jobb med alla skördar som skulle tas in, och om vintrarna arbetade han mycket i skogen. Det kunde vara ett slitsamt jobb, men de moderna maskinerna och hjälpmedlen hade verkligen underlättat livet för skogsarbetare. Ett annat bra arbete på vintern var att köra pistmaskin på skidorterna.

Melker hade sällan problem med att få jobb, men det är klart att det blev slitsamt att ständigt åka runt till olika ställen. Att hitta boende för säsongsarbete var inte heller alltid så lätt. Han hade dock sina favoriter. Ställen dit han återkom gång efter annan.

 

Hotell

 

Hotell med långliggarpriser

Ett sådant ställe var ett litet Hotel i Gävle. Där brukade han jobba på kafferosteriet när det var skördesäsong för kaffebönor. Gävle var en trevlig stad vid havet och det fanns mycket att hitta på under lediga stunder. Själv trivdes han ute i skog och natur och det fanns det gott om i dessa trakter.

Det kändes också alltid bra att komma tillbaka till det lilla hotellet, som var som ett bed and breakfast. Det var familjeägt sedan många år tillbaka och drevs också i familjär anda. Melker blev alltid välkomnad med öppna famnen när han kom dit. Det kändes som att komma hem och han blev ofta extra ompysslad.

Hotellet hade långliggarpriser för arbetare och andra som behövde lite längre tids boende. Men där bodde även barnfamiljer och folk som var på genomresa. Läget var också ypperligt, mycket nära centralstationen och centrum. Det var lika lätt att ta sig till jobbet som att gå ut och roa sig om man ville någon kväll. Ja, att få återkomma till ställen som detta var det som gjorde att Melker trivdes med sin kringflackande tillvaro trots allt.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak