Billiga hundburar till din bästa vän

30 september 2021 patrick pettersson
image

Letar du efter en ny bur att ha i bilen till din allra bästa vän? Det finns både dyra såväl som billiga hundburar att få tag på idag. Och det finns ingenting som säger att de dyrare varianterna skulle vara bättre än de billiga hundburarna. 

Du vill det absolut bästa för din hund. Hen är ju din allra bästa vän. För att det ska vara säkert och bra för din hund när ni är ute och åker bil tillsammans behöver hunden sitta i en hundbur. Den buren ska vara anpassad efter hundens storlek och den får inte vara för stor eller för liten. 

Det finns faktiskt regler för hur det ska vara när hundar åker bil. Om de inte sitter i en godkänd hundbur så behöver de sitta fastspända i en sele under färden. Annars är det inte säkert vare sig för hunden eller för de människor som befinner sig i bilen. 

 

 

Säkra bilturer för din hund

För att kunna reda ut vilken sorts hundbur som är lämplig för just din hund så behöver man ta reda på exakt hur stor hunden är. Hur mycket väger hunden och hur lång är den. Är buren för stor för hunden finns det risk att hunden flyger fram i buren om man till exempel behöver bromsa hårt eller vid en eventuell krock. 

Man behöver även köpa rätt hundbur för den bil man har. Äger man en stor och rymlig bil är inte hundbur i någon storlek något problem. Men om det istället handlar om en liten bil så måste man anpassa storleken på buren efter det också. 

Det bästa är om man åker runt för att kolla vad det finns för billiga hundburar att välja på. Sedan bör man välja den som passar bäst till hunden ifråga och för bilen som buren ska användas i.

Fler nyheter

06 oktober 2022

Fördelar med tak